Werelds beste surfbestemmingen

Ulu Watu, Bali

Beroemd als de thuisbasis van de oudste hindoetempel op Bali, staat Ulu Watu ook bekend om zijn professionele golven. De Ulu Watu-tempel ligt bovenop een enorme klif, met uitzicht op de brekende golven en getalenteerde surfers beneden.

Playa Grande, Costa Rica

Het strandstadje Playa Grande staat bekend als een van de beste surfplekken van Costa Rica. Het is ook de thuisbasis van de op een na grootste broedplaats van het grootste zeedier, de lederschildpad.

Bundoran, Ierland

Bekend als het ‘koude water Eden’ van een surfer, zorgen de oevers van Bundoran op de zuidwestelijke punt van Donegal voor bijna constante golven. De stad omarmt de cultuur met extra accommodaties voor surfers – en biedt zelfs kortingen aan surfers die tijdens het hoogseizoen van september-mei bezoeken. Zorg ervoor dat je je wetsuit inpakt!

Jeffreys Bay, Zuid-Afrika

De stad Jeffreys Bay, die de jaarlijkse Billabong Pro ASP World Tour-surfwedstrijd organiseert, is beroemd geworden door de surfcult-klassieker Endless Summer. De surfbreak wordt vanwege zijn consistentie en kwaliteit beschouwd als een van de beste rechtse pointbreaks ter wereld.

Huntington Beach, Californië

Als je op zoek bent naar een surfbestemming, kun je niet fout gaan met Surf City, VS. Met 4 verschillende stranden, is er een pauze voor iedereen – longboarders moeten naar de noordwestelijke stranden gaan, terwijl shortboards het beste zijn in het zuiden, bij Huntington Beach Pier.