Waarom radicale verveling je kan helpen

Overweeg elke openbare plaats waar mensen vroeger genoten van een stille contemplatie – van treinwagons en schoonheidspunten tot onze lokale straten – en tegenwoordig zie je mensen aangesloten op hun verleidelijke elektronische bronnen van constante stimulatie. Al deze informatie-overload lijkt een zeer actueel probleem, maar een unieke denker stuitte bijna een eeuw geleden op een nette oplossing: radicale verveling.

Verveling kan goed voor ons zijn. Mensen vergeten dat het gewoon een emotie is die zowel positief als negatief kan zijn. Het gebeurt niet noodzakelijkerwijs als we niets te doen hebben, maar vaker als er niets te doen is dat ons op dit moment interesseert. Positief verveling gebruiken gaat over het creëren van nieuwe kansen als je geest niet bezet is en er niets anders is om op te focussen.

Drie praktische manieren om radicale verveling te beoefenen

Voeten eerst. Verlaat overdag uw werkplek voor een wandeling van 10 minuten zonder bestemming of doel, waar u gewoon kunt opmerken wat er om u heen gebeurt. En laat je telefoon achter.

Draag kalm. Weersta de verleiding om uw e-mail te checken tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer en kijk in plaats daarvan uit het raam naar de trein of bus. ‘Dit kan een mooie manier zijn om je geest van de haak te slaan en gewoon te dagdromen’, zegt Mann.

Omarm saaie taken. Onderzoek toont aan dat mensen creatiever zijn na saaie taken. Dus pak de afwas aan voordat je dat grote voorstel schrijft, of probeer een aantal vervelende administratieve taken te voltooien voor je volgende belangrijke vergadering.