Voordelen van gezonde gewoonten

De impact van een goede gezondheid

Je weet dat gezonde gewoonten, zoals goed eten, sporten en het vermijden van schadelijke stoffen, logisch zijn, maar heb je er ooit bij stilgestaan ​​waarom je ze beoefent? Een gezonde gewoonte is elk gedrag dat uw fysieke, mentale en emotionele gezondheid ten goede komt. Deze gewoonten verbeteren uw algehele welzijn en zorgen ervoor dat u zich goed voelt.

Beheert het gewicht

Door goed te eten en regelmatig te sporten, kunt u overgewicht voorkomen en een gezond gewicht behouden. Fysiek actief zijn is essentieel om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Zelfs als u niet probeert af te vallen, kan regelmatige lichaamsbeweging de cardiovasculaire gezondheid verbeteren, uw immuunsysteem versterken en uw energieniveau verhogen.

Plan elke week minimaal 150 minuten matige fysieke activiteit. Als je deze hoeveelheid tijd niet kunt besteden aan sporten, zoek dan naar eenvoudige manieren om de activiteit gedurende de dag te vergroten. Probeer bijvoorbeeld te lopen in plaats van te rijden, neem de trap in plaats van de lift of loop terwijl u aan het telefoneren bent.

Het eten van een uitgebalanceerd, caloriearm dieet kan ook helpen het gewicht onder controle te houden. Wanneer je de dag begint met een gezond ontbijt, voorkom je dat je later overdreven hongerig wordt, waardoor je voor de lunch kunt gaan rennen om fastfood te halen.

Verbetert de stemming

Het is bekend dat fysieke activiteit de aanmaak van endorfines stimuleert. Endorfines zijn hersenchemicaliën waardoor u zich gelukkiger en meer ontspannen voelt. Zowel gezond eten als sporten kan leiden tot een beter lichaam. Je zult je beter voelen over je uiterlijk, wat je zelfvertrouwen en zelfrespect kan vergroten. Voordelen op de korte termijn van lichaamsbeweging zijn onder meer verminderde stress en verbeterde cognitieve functie.

Het zijn niet alleen dieet en lichaamsbeweging die tot een beter humeur leiden. Een andere gezonde gewoonte die tot een betere geestelijke gezondheid leidt, is het leggen van sociale verbanden. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, lid worden van een club of een film bijwonen, gemeenschappelijke activiteiten helpen de stemming en het mentale functioneren te verbeteren door de geest actief en de serotoninespiegels in evenwicht te houden. Isoleer jezelf niet. Breng regelmatig tijd door met familie of vrienden, zo niet elke dag. Als er fysieke afstand is tussen jou en dierbaren, gebruik dan technologie om verbonden te blijven. Pak de telefoon op of start een videochat.

Bestrijdt ziekten

Gezonde gewoonten helpen bepaalde gezondheidsproblemen te voorkomen, zoals hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk. Als u voor uzelf zorgt, kunt u uw cholesterol en bloeddruk binnen een veilig bereik houden. Hierdoor blijft uw bloed soepel stromen, waardoor uw risico op hart- en vaatziekten afneemt.