Stappen naar een gezonde levensstijl

Denk je dat je een gezonde levensstijl leidt? Afgezien van af en toe van het pad af te wijken, denken de meesten van ons dat we ons best doen om onze gezondheid te behouden met goede (of in ieder geval OK) eetgewoonten en fysieke activiteit wanneer we erin slagen om het in te passen. Maar is dat genoeg om te overwegen? ” gezond?”

Poets en flos dagelijks om uw tanden en tandvlees gezond en ziektevrij te houden.

Zorg voor een goede nachtrust. Goed uitgeruste mensen kunnen niet alleen beter omgaan met stress, maar kunnen ook hun eetlust beter beheersen. Onderzoek heeft aangetoond dat een gebrek aan slaap onze ‘hongerhormonen’ uit balans kan brengen – en mogelijk overeten kan veroorzaken.

Geniet van regelmatige familiemaaltijden. Hierdoor kunnen ouders dienen als goede rolmodellen, kunnen ze voedzamer eten bevorderen en het toneel vormen voor levendige gesprekken. Verbonden zijn met familie en / of vrienden is een krachtig aspect van een gezond leven.

Glimlach en lach meerdere keren per dag hardop. Het houdt je geaard en helpt je om te gaan met situaties die je anders gek zouden maken. Lees de strips, bekijk een sitcom of vertel grappen om die gelukkige gevoelens naar boven te halen.

Mediteer, bid of zoek op een andere manier elke dag minstens 10-20 minuten troost. Contemplatie is goed voor je ziel, helpt je om te gaan met de eisen van het dagelijks leven en kan zelfs helpen je bloeddruk te verlagen.

Pak een stappenteller en laat je motiveren om te lopen, lopen, lopen. Vergeet hoeveel minuten activiteit u nodig heeft; doe gewoon alles wat je kunt om meer stappen in je dag in te passen.

Het maakt niet uit hoe je het krijgt, fysieke activiteit kan helpen stress te verminderen, calorieën te verbranden en het zelfvertrouwen te vergroten.

Sta rechtop. Je ziet er 5 kilo lichter uit als je rechtop staat en je buikspieren aanspant. Denk bij het lopen altijd ‘lang en strak’ om het meeste uit de beweging te halen.