Positieve leefstijlfactoren die een goede gezondheid bevorderen

Er zijn verschillende positieve levensstijlfactoren die een goede gezondheid kunnen bevorderen als u een lang en gezond leven wilt leiden. Natuurlijk kun je je genen of een groot deel van de omgeving om je heen niet veranderen, maar het maken van weloverwogen en opzettelijke keuzes als het gaat om voeding, activiteit, slaap, alcoholgebruik en roken kan je gezondheidsrisico’s verminderen en mogelijk jaren toevoegen aan je leven .

Er zijn enorme teksten en honderden artikelen die je zou kunnen lezen over factoren die gunstige of negatieve effecten hebben op je fysieke welzijn. Dat gezegd hebbende, deze zes veranderingen in levensstijl zijn degenen die het beste bewijs hebben om uw levensduur te maximaliseren.

Regelmatig en voldoende slapen

Regelmatig en voldoende slapen krijgen staat bovenaan onze lijst, omdat het vaak wordt afgezwakt in belang in verhouding tot voeding en lichaamsbeweging. De relatie tussen slaap en levensverwachting is in veel onderzoeken aangetoond, maar wat sommige mensen verrast is dat de relatie een U-vormige curve is. Met andere woorden, zowel te weinig als te veel slaap verhogen de sterfte (het risico op overlijden).

Regelmatig uitgebalanceerde maaltijden eten

Een gezond, uitgebalanceerd dieet kan helpen energie te geven en uw risico’s voor de belangrijkste chronische ziekten zoals hartaandoeningen, hypertensie, diabetes en kanker te verlagen. Het kan u ook helpen een normaal gewicht te behouden. Bepaalde ziekten of aandoeningen hebben bewezen relaties met specifieke voedings- of voedingselementen.

Bezig zijn met fysieke activiteit

Dertig minuten per dag regelmatige lichaamsbeweging draagt ​​bij aan de gezondheid door de hartslag te verlagen, het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en de hoeveelheid botverlies die gepaard gaat met leeftijd en osteoporose te verminderen.