De meditatieve kracht van zwemmen

Er gaat niets boven het zwemmen in een met mist bedekte rivier, als de zon opkomt. Het licht is geweldig en je voelt je volledig verbonden met de natuur. ‘

De therapeutische eigenschappen van zwemmen zijn ook niet beperkt tot het gevoel van welzijn dat voortkomt uit buiten zijn. Ondanks het chloor, is er een zekere feel-good-factor die komt van zwemmen in een zwembad.

Het is een erg rustige vorm van lichaamsbeweging. We hebben een drukke baan, de hele dag omringd door mensen. Door te zwemmen kan ik alles uitschakelen. Er wordt ons niet verteld wat we moeten doen, zoals in een aerobicsles, en we worden niet gebombardeerd door stimulatie zoals we de rest van mijn dag zijn. Alleen ik en mijn geest bewegen door het water, wat erg bevrijdend is, en omdat zwemmen zo ritmisch is, is het alsof je yoga in water doet.

Zwemmen kan nog meer ontspannen als je de juiste techniek leert:

Zoals aandacht besteden aan lichaamsuitlijning in het water en correct ademen.

Mensen zijn hard voor zichzelf als ze leren zwemmen. En leraren kunnen ook op de druk stapelen. Water is een zeer rustgevend element. We leren mensen om te vertragen en het water hen te laten ondersteunen. Dit maakt zwemmen een veel kalmere en herstellende vorm van lichaamsbeweging en is vooral goed als mensen angstig zijn in het water.