Wat is wenkbrauwlaminering?

Terwijl de schoonheidstrends van de jaren 90 dit jaar een comeback maken (zie: matte glitterdeksels, ruige bobs en Blair Waldorf-hoofdbanden), hebben potlooddunne bogen niet dezelfde opleving meegemaakt. In plaats daarvan domineren dikke, bossige, gezond ogende wenkbrauwen nog steeds de landingsbanen en onze sociale media.

Om je te helpen de look te krijgen, is er wenkbrauwlaminering, microblading’s kleine zusje uit Rusland en de populairste wenkbrauwtrend van dit jaar. Herinner je je soap brows van Old Hollywood-dagen? Welnu, dit is de semi-permanente versie daarvan: gevederde, gladde en glanzende bogen die er elke dag perfect verzorgd uitzien.

Hier is hoe het werkt: eerst smeert de technicus een crème over je wenkbrauwen om een ​​chemisch proces te starten dat de haarverbindingen afbreekt en ze in een nieuwe vorm laat overhalen. Nadat elk haar op de juiste plaats is gebogen, wordt een neutralisator aangebracht om alles in te stellen en het uiterlijk van volheid te vergroten.

Je kunt de vorm veranderen, de staart verlengen en / of je wenkbrauwen een vollere look geven zonder dat je naalden nodig hebt. Het beste is dat het proces volledig niet-invasief is en geen echte downtime heeft. Zie het als een permanent voor je wenkbrauwen. Hoewel het niet echt permanent is, kunt u wel 6 tot 8 weken genieten van uw gelamineerde wenkbrauwen.

Het enige nadeel is dat het mogelijk is dat je huid negatief reageert op de crème, dus zorg ervoor dat je eerst een patch-test doet.

Als je het geld niet wilt uitdelen (de prijs van wenkbrauwlaminering varieert van $ 50 tot maar liefst $ 250) of gewoon de look nu wilt krijgen, is het mogelijk om thuis een wenkbrauwlaminering te vervalsen. Hier ziet u hoe u uzelf de begeerlijke look kunt geven:

Reinig je wenkbrauwen en schets de vorm die je wilt. Pluk alle losse haren weg om een ​​goede eerste boog te krijgen.

Breng heldere wenkbrauwgel aan op je wenkbrauwen. Gebruik voor meer glans een vleugje balsem op basis van vaseline.

Voor meer uithoudingsvermogen, vernevel haarspray (van 6 tot 10 inch afstand) op een mascaraborstel.

Veeg met de borstel de wenkbrauwharen van de binnenste hoeken naar de boog omhoog naar je haarlijn om ze een zachte textuur te geven.

Vul eventuele openingen of staarten in die u wilt verlengen met een gebogen wenkbrauwborstel en wenkbrauwpommade.

Zet alles in met een wenkbrauwgel om je bogen de gewenste tint te geven.