Hoe u uw haar sneller kunt laten groeien

Stap 1: behoud de gezondheid

Wacht, wacht, klik niet weg! Ja, iemand vertellen dat hij gezond moet zijn als hij zijn haar wil laten uitgroeien, is het donderende equivalent van iemand vertellen die een kater heeft om water te drinken. Maar toch: effectief. Hormonale veranderingen, stress, voorgeschreven medicijnen en ziekte zijn allemaal componenten die van invloed zijn op hoe snel en gezond ons haar groeit.

Stap 2: let op je hoofdhuid

De laatste tijd beginnen mensen te beseffen dat onze hoofdhuid net zo belangrijk is voor onze haargezondheid. Gelukkig voor ons is er met deze openbaring een overvloed aan producten gekomen, allemaal met het uitdrukkelijke doel ervoor te zorgen dat onze hoofdhuid zo gezond mogelijk is. Het houden van een gezonde hoofdhuid helpt omdat opbouw zuurstof en circulatie kan belemmeren, wat kan bijdragen aan bacteriën en gist. Bovendien kunnen scrubs, serums en behandelingen op de hoofdhuid net zo leuk zijn als een haarmasker.

Stap 3: style op de juiste manier

Een essentieel onderdeel van het stimuleren van haargroei is het vermijden van schadelijke praktijken. Warmte en bleek zijn twee van de meest schadelijke dingen die je met je haar kunt doen als je wat extra lengte wilt zien. Als je het geluk hebt om te overleven zonder heet gereedschap of af en toe haarbleken, neem dan zeker deze tijd om te ontgiften van die schadelijke praktijken. Je moet ook voorkomen dat je te veel tijd in zonlicht doorbrengt, of in zoutwater of met chloor behandelde zwembaden.